Politieagenten van de zone Geel-Laakdal-Meerhout deden dinsdag 6 maart aangekondigde snelheidscontroles. 1040 voertuigen werden gecontroleerd. 92 procent reed niet te snel. De overtredingspercentages verschillen sterk tussen Geel, Laakdal en Meerhout.

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout hield dinsdag voormiddag een actie snelheid. In totaal werden er 1040 voertuigen gecontroleerd. 79 bestuurders reden te snel. Dit is een overtredingspercentage van acht procent. Het overtredingspercentage in Geel ligt veel lager dan deze in Meerhout en Laakdal.
 
Geel
In Geel werd er geflitst op de Molseweg en Herentalseweg. Dit waren aangekondigde plaatsen voor snelheidscontroles. In totaal werden er 704 voertuigen gecontroleerd. 18 bestuurders reden te snel. Dit overtredingspercentage (drie procent) ligt lager dan het gemiddelde voor Geel in 2011 (zes procent).
 
Meerhout en Laakdal
In Meerhout kon je de politieagenten tegenkomen op de Kiezel. Hier werden 203 voertuigen gecontroleerd, 28 bestuurders reden te snel. Ook dit was een aangekondigde controleplaats voor maart. Het overtredingspercentage (veertien procent) ligt hoger dan het gemiddelde voor Meerhout in 2011 (elf procent).

In Laakdal werd er gecontroleerd op de Steenweg op Meerhout. 133 voertuigen werden gecontroleerd, 33 hiervan werden geflitst. Het overtredingspercentage (25 procent) ligt zeer hoog. De komende dagen volgen er nog controles.